وقتی پارچه ای رو نقاشی می کنیم دیگه طرحش پاک نمیشه.(البته پاک میشه ولی زمان می بره)
اول برای شروع کار باید رنگ های اکرولیکی تهیه کنین که مارک های زیادی داره. جایی که من رفتم خرید فقط 2 مدل داشت که من مارک titi رو گرفتم)
(((دوباره نوشت بعد از یک سال:
اصلا این مدل رنگ خوب نیس همین titi. مارک خوب بگیرین. دوستم میگه مارک repin TEXTILE خوبه یه کاربر گل هم گفته مارک ماریس. نمی دونم والا! هر چی خودتون صلاح می دونین.))))
بعد از رنگ , باید بریم سراغ قلم مو!
قلمو به نظر من حتما 0000 (چهار صفر ) و 000( سه صفر خونده می شه ) مارک رهاورد حتما باشه! و یه قلم موی معمولی دیگه هم حتما بگیرین.
0000 خیلی ظریفه و برای ریزه کاری هاتون به درد می خوره.
خب حالا رنگ و قلم مو داریم , باید یه پارچه یا لباس یا .... فراهم کنیم تا بتوننیم روش بکشیم. من یه تاپ داشتم که البته از مدل کشی هس و به سختی روش کشیدم ولی خواستم نشون بدم که میشه رو هر پارچه ای بکشیم!
خب قبل از شروع باید یه پالت داشته باشیم برای اینکه رنگ ها مونو اونجا بریزیم. ولی من خودم چون نداشتم از سر شیشه نوشابه و آب معدنی و دوغ استفاده کردم! :)
خب بریم سراغ نقاشی مون!
اول طرح مونو انتخاب می کنیم و به وسیله کاربن ( اگه زرد باشه بهتر ) انتقالش می دیم به پارچه.
ببخشید عکس بد افتاده!
خب حالا موقع رنگ کردن!
قبل از رنگ کردن باید یه نکته ای رو حتمـــــــــــــــا بگم و اونم اینکه حتما زیر کارتون یه روزنامه یا یه پارچه دیگه بذارین تا کثیف کاری نشه. اینم دقت کنین که اگه لباس رو نقاشی می کنین , بین لباس باید چیزی بذارین که به اون طرف لباس نرسه!
من تو یه سر ششیشه یه ذره رنگ ریختم, و با همون قلمویی که کار می کردم چند قطره آب هم قاطیش کردم. یا می تونین 2-3 قطره با انگشت تون توش اب بریزین.
وقتی رنگ تونو درست کردین شروع می کنین به رنگ کردن طرح.
خب من اینجا بدنشو اول رنگ کردم با قلم موی 000 , بعد رفتم سراغ خالاش! و بعد هم چشماش.
وقتی رنگ آمیزی تون تموم شد , دور تا دور کارتونو خیلی آروم با قلم موی 0000 دور گیری می کنین. من کل بدنشو با مشکی دور گیری کردم ولی مثلا خالاشو با قهوه ای.
و اینم طرح خوشگل مون.
حالا می ذاری طرح مون کاملا خشک شه(مثلا یه روز ) و بعد اتو می کنین. به این صورت که اول پشت طرح رو اتو می کنیم و بعد خود طرح رو.
و اینم یادتون باشه که قبل از اتو یه پارچه دیگه ای روی کارتون بذارین و بعد اتو کنین!
و یه نکتــــــــــــــــه خیلی مهم!
موقع رنگ کرن خیلی خیلی مواظب باشین چون اگه رنگی بریزه روی لباستون دیگه پاک نمیشه!
موفق باشین.
وسایل مورد نیاز
- قلموی سرگرد و سر تخت (قلموی ها شماره 0 و 3 صفر و 0/5 برای خط های ظریف و خط های دور طرح خوبه)
- پارچه ( که اگه بار اول هست میخواید این کار بکنید تترون گزینه ی خوبیه)در ضمن روی پارچه های پرزدار نمیشه نقاشی کشید. جالب نمیشه. مثل حوله. ولی روی ساتن و پارچه های نخی خیلی خوب میشه.
- رنگ آکرلیک( پایه ی آب)در ضمن بهتر که برای رنگ کردن. از این اکریلک ها ی کوچیک نخرید. اکریلیک تیوپی بزرگ بخرید .گرونتر هست ولی خیلی بصرفه است. این کوچیک خیلی زود تموم میشن.یا میتونید از
رنگای مخصوص پارچه deco soie/silk استفاده کنید - کاربن
- کارگاه گلدوزی (برای بعضی مواقع)
- پالت برای ترکیب رنگ و اب
خوب اول طرح رو با کاربن روی پارچه میندازیم.
بعد رنگ آکریلیک رو تو پالت میذاریم و چند قطره آب به رنگ اضافه میکنیم ( حواستون باشه زیاد اب به رنگ اضافه نکنید که شل بشه و رنگ تو پارچه پخش بشه. فقط کمی اضافه کنید که از سفتی دربیاد) من خودم فقط قلمو رو خیس میکنم . به رنگ آب اضافه نمیکنم.
یه نکته دیگه اینجا بگم. من چون رشته ام گرافیک بود . و مربی نقاشی هم بودم. فقط بگم که رنگ ها رو خام استفاده نکنید. رنگ ها رو ترکیب کنید که نقاشی تون خوشگل دربیاد. مثلا قرمز رو خام برندارید بزنید. یکم زرد یا زرشکی قاطیش کنید. یا با ترکیب رنگها رنگتون رو بسازید. که پایین صفحه رنگ ها رو توضیح دادم.
بعد شروع به رنگ کردن میکنیم
با ظریف ترین قلم ، با رنگ مشکی یا قهوایی آروم شروع به دور گیری کار میکنیم،این کار به نقاشی جلوه میده.
رنگ آبی رو که زدید. با رنگ سفید خیلی نرم رو آبی سایه بزنید
بعد از اینکه طرح رو کامل رنگ کردیم ، میذاریم خشک بشه.
نکته مهم توی رنگ کردن اینه که اگه دو قسمت رو که کنار هم هستن میخواییم رنگ کنیم ، باید صبر کنیم قبلی کمی خشک بشه که رنگها تداخل پیدا نکن.
بعد از دور گیری ، میذاریم کار خشک بشه. ( اگه دوست داشتید میتونید برای زیبایی کار کمی هم اکلیل روش بزنید)
بعد از خشک شدن برای تثبیت بیشتر باید کارو از پشت با اتوی بدون بخار اتو کنیم.اتو زدن رو باید 24 ساعت بعد انجام بدید تا کار کامل خشک شده باشه.
فقط موقعه ی اتوکردن یه پارچه بندازید روی میز اتو ، که اگه رنگ پس داد روکش میزنابود نشه !!
و بعد هم از روی کار اتو میکنیم.دوباره یه پارچه روی کار میندازیم و اتو میکنیم البته بهتره اتو رو نکشیم.
با نقاشی رو پارچه میتونید طرح های خوشگلی روی تی شرت ،سرویس آشپزخونه و کیف و کتونی و.... داشته باشید .
برای دریافت طرح خام روی لینک های زیر کلیک کنید
برای ایده
اینم اگلوی گل پرده. چقدر ساده و زیبا شده پرده ؟ من دوسش دارم .
ساخت رنگ
رنگای اصلی
زرد ابی قرمز
رنگای مکمل (کنار هم این رنگ ها زیبا میشن)
نارنجی------- ابی
سبز---------قرمز
بنفش---------زرد
برای ساختن رنگ ها
قرمز+سفید=صورتی
قرمز+مشکی=زرشکی
آبی +سفید=آبی آسمانی
آبی+کمی مشکی=سورمه ای
زرد+سفید=لیمویی
زرد+قرمز=نارنجی
آبی+قرمز=بنفش
آبی+زرد=سبز
رنگ برنز= نقره ای +نارنجی +قهوه ای ( از هرکدام کمی)
گلبهی= سفید+کمی نارنجی
4واحد نارنجی+ 6 واحد ابی = اجری
5 واحد سبز +5 واحد قرمز= قهوه ای
7 واحد بنفش +3 واحد زرد= اوکر یا خردلی
فیروزه ای= ابی + سبز یا زرد کمی+ سفید
ارغوانی= کمی ابی +قرمز
نقاشی روی پارچه
چاپ روی لباس
مواد لازم برای نقاشی روی پارچه
رنگ اکریلیک
چسبdm5
بیندر
شابلون
اتو
پودر صدفی
اکلیل
مواد پفکی یا اورینت
توضیحات
رنگهای اکریلیک به صورت متالیک-صدفی-فسفری و ساده در بازار موجود است که شما بنا به سلیقه و طرح خود ان را انتخاب می کنید.برای رقیق کردن رنگ از آب استفاده می شود.
بیندر جهت تثبیت کردن رنگ روی پارچه مورد استفاده قرار می گیرد.بیندر را باید با رنگ مخلوط و از ان استفاده کرد.
چسب dm5 چسبی است که بعد از خشک شدن بی رنگ می شود و برای برجسته کردن کار استفاده می شود.
اورینت خمیری است که برای برجسته کردن کار استفاده می شود. به جای ان می توان از مواد پفکی هم استفاده کرد.
اتو برای ثابت شدن رنگ باید در انتها کار را از پشت اتو کرد.در صورت ممکن نبودن می توان از سشوار نیز استفاده کرد.
تا اثر از خانم ساناز معتمد
چاپ دستی روی لباس، روشی است که خودت روش چاپ کنی بهترین روش چاپ سیلک هست و با رنگ مخصوص پارچه روی لباس چاپ کنی البته ناگفته نمونه استفاده از این چاپ نیاز به تجربه داره یعنی حداقل چند هفته طول میکشه تا شما به نتیجه دلخواه برسی
این هم توضیح چاپ سیلک
چاپ سیلک اسکرین یا «چاپ سیلک» روشی برای چاپ تصویر است. در این روش از پارچه با توری با سوراخهای بسیار ریز استفاده میشود. توری در قابی ثابت میشود. تصویر مورد نظر روی این توری نقش میشود. سپس بخشهایی از تصویر که نباید رنگ بخورد با ماده ای مسدود کننده مانند موم پوشیده میشود. این قاب توری را در این حالت شابلون یا کلیشه مینامند. سپس مرکب چاپ یا رنگ را با فشار کاردک یا غلطک به سطح چاپ شونده منتقل می*کنند. رنگ یا مرکب فقط از بخشهایی که مسدود نشده یه کاغذ یا سطح چاپ شونده منتقل میشود و تصویر روی آن ظاهر میگردد.
با این روش میتوان بر روی مواد مختلف چاپ های تک رنگ یا چندرنگ صورت داد. با سیلک اسکرین میتوان روی انواع مواد مانند پارچه و چینی و سرامیک و فلز و غیره تصویر چاپ کرد. با چاپ سیلک میتوان روی اجسام با شکلهای مدور و غیر مسطح نیز چاپ نمود که از این نظر در بین روشهای چاپی منحصر به فرد است. این نوع چاپ برای چاپ تبلیغی بر روی اشیای گوناگون مثل تقویم و سررسید و لیوان و کاغذ بکار میرود.
چاپ سیلک سابقه ای چند هزار ساله دارد و گفته میشود که در ژاپن اختراع شده است.
======
بعد شما میتونی به سه مدل این کار را بکنی روش اول که کم خرج تره شما باید توری را تهیه کنید و به چهار چوب بزنید و طرح مورد نظر خودتون را با کاغذ یا موقا در بیارید و بزاریر رو طوری بعد از کشیدن یک بار رنگ کاغذ یا مقوا به طوری میچسبه و حدود 20 تا چاپ اگه جنس مقواش خوب باشه جواب میده
=====
روش دوم اینه که شما لاک مخصوص این کار را بخری و با اون سوراخ های طوری را پر کنی تا به طرح مورد نظرت برسی این کار تعداد زیادی کار را جواب میده یعنی میشه خیلی تکثیر کرد ازش و بعد از تموم شدن با تینر و آب لاک را از طوری از ین می برید
=====
روش سوم پر هزینه ترین اما دقیق ترین هست اینه که شما کل طوری را با لاک پر میکنید و بعد لاک حساس به نور را در تاریکی به اون میزنید و طرح را روی کاغذ کالک میکشین و میزارین رو میز نور چهار چوب هم روی میز نور قرار میدین و میز نور را روشن میکنین برای مدت چند دقیقه بعد توری را می شورین و طرح مورد نظر شما روی اون افتاده البته بگم که طرح حتما باید نقطه نقطه باشه تا نتیجه خوبی بگیرین